Unit 1 Food for thought——Using language 一、单句语法填空 1．More and more people die from illness _______(relate) to pollution. 2．He took the book ________(belong) to Jack by mistake. 3．British English differs obviously ______ American English pronunciation and spelling. 4．He ended up ____(operate) his father＇s company after graduating from college. 5．Sam picked _______ some knowledge of the computer just by watching others working on it. 二、阅读理解 Teenagers＇ fitness is now a major concern，to which physical exercise is very important.It reduces stress and improves fitness.Exercise makes your body strong and helps you to keep the right body weight.Sports scientist Dr.Helen Lopez offers the following advice to teenagers: “First，you need to find out your present level of fitness.Then you can design a programme that will help you become healthier.” Dr.Lopez suggests that there are three levels of fitness that need a change of lifestyle.“Overweight” means that the person gets very little exercise and often has a serious weight problem.“Inactive” means that the person does not join in many physical activities，but is not seriously overweight.“Active” refers to people who take part in sports and other physical activities，but are not at a high fitness level. According to Dr.Lopez，overweight teenagers should keep active to keep healthy.“Ride a bike，play volleyball or basketball for a while，and go for a twentyminute walk each day.All these will help to burn calories.” Inactive teenagers should do similar activities，but add some bending and stretching exercises，such as pushups and situps，starting with twenty each day.“Inactive people can take a little more exercise than overweight people because their bodies are stronger，” said Dr.Lopez.The same principle applies to active teenagers. Dr.Lopez suggests one hour a week or more on running and other forms of intensive exercise (强化训练)，together with fifteen minutes a day spent on stretching and bending activities.“These are really important in order to prevent injuries，” Dr.Lopez said.Some weighttraining and other bodystrengthening exercises could also be planned in the programme in order to increase the person＇s strength. 1．Which of the following is the reason why physical exercise is important? A．It can make the teenagers grow taller. B．It can help teenagers become healthier. C．It can help teenagers to lose weight. D．It can change teenagers＇ lifestyles. 2．What can we learn from the passage? A．Active people are always at a high fitness level. B．Overweight people always take more exercise. C．Inactive teenagers are not seriously overweight. D．Keeping fit means changing teenagers＇ lifestyle. 3．In order to prevent injuries，what kind of exercise should you do? A．Walking. B．Stretching and bending. C．Riding. D．Weighttraining. 4．What is the best title for the passage? A．Doing Exercise B．Teenagers＇ Fitness C．Different Lifestyles D．Overweight Teenagers 三、读后续写 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
The eight-year-old Carol lived with her father David,mother May and elder brother Rob.The little family happily lived in a beautiful village surrounded with beautiful nature.The village was at the foot of a mountain,with beautiful views of the snowy mountain.The family survived on growing seasonal plants and trees.Their life is totally surrounded by nature and beauty. While they lived a very happy life,Carol did not love the beautiful atmosphere of the village. She really wanted to move into the city and enjoy the city life.She wanted to shop,move around the city,watch movies,and eat in fantastic restaurants and cafés,etc. However,there was hardly any chance that Carol’s family moved to the city as they had everything in the village. One day,Carol fell asleep during the early noon and she had a sound sleep.Of course,she had a strange dream.She saw her grandmother in her dream as a fairy and her deceased grandmother granted her a wish.Carol requested her that she should love to enjoy the city life as she always desired. Grandmother understood the desire of Carol,but still wanted to convince her that the peaceful village life is better than the city life. She told Carol,“Baby,you cannot have access to fresh fruits and vegetables from plants as you have at your home.You cannot breathe fresh air.You cannot play with animals.You can hardly find any trees.You will not find peace as you see here!Do you still want to go to the city?” Without hearing the concerns,Carol asked her grandmother to grant the wish.Grandmother granted her wish,but with a condition.Carol was told that she would only have 6 hours to spend in the city.Later,she would return to the village.Carol agreed. 注意:续写词数应为150左右。
Carol then found herself in the city with her friends. Carol’s brother Rob was calling her for lunch and Carol woke up. 答案和解析 一、单句语法填空 1.related 2.belonging 3.from 4.operating 5.up 二、阅读理解 1.B [细节理解题。根据第一段中的“First，you need to find out your present level of fitness.Then you can design a programme that will help you become healthier.”可知，体育运动可以让青少年更健康。故选B。] 2.C [细节理解题。根据第二段中的“‘Inactive’ means that the person does not join in many physical activities，but is not seriously overweight.”可知，不活跃的青少年并不算超重严重。故选C。] 3.B [细节理解题。根据最后一段中的“Dr.Lopez suggests one hour a week or more on running and other forms of intensive exercise，together with fifteen minutes a day spent on stretching and bending activities.‘These are really important in order to prevent injuries，’Dr.Lopez said.”可知，为了避免受伤，你可以做一些拉伸和弯曲运动，故选B。] 4.B [标题归纳题。由全文的主题句“Teenagers＇ fitness is now a major concern，to which physical exercise is very important.It reduces stress and improves fitness.”可知，这篇文章主要针对青少年的健康问题进行了探讨，所以这篇文章最恰当的题目是有关青少年的健康的，故选B。] 三、读后续写 Carolthenfoundherselfinthecitywithherfriends.Carol and her friends went to watch movies.After that they ate delicious food in a restaurant and shopped in a huge mall.Carol was happy that she had the chance to experience the life in the city.Yet at the same time,she understood that everything told by her grandmother was true in the city.There was no peace and no silence; the city life was fast and rushing.The air quality was not satisfying.She could hardly find any animal or even a tree. Carol’sbrotherRobwascallingherforlunchandCarolwokeup.She recalled what happened just now in her dream and realised that her life in the village with her family was far more wonderful than the city life.Carol understood that she was having a more joyful life.She shared her dream with her family while enjoying the fresh fruits and vegetables,and they laughed together.Carol also developed love for plants,animals and beautiful nature.